Ortoosit

Polvituki

Valmisortoosit

Valikoimassamme on valmistukia koko vartaloon mm. nilkkatuet, polvituet, tukiliivit ja tyrävyöt, olkatuet, kyynärpään ja kyynärvarren alueen tuet mm. epikondyliittituet sekä rannetuet. Valmistuet sovitetaan aina yksilöllisesti ja palvelumyyntinä terveydenhuollon ammattilaiset valitsevat vaivaan soveltuvimman tuen asiakkaalle. 

Dynaaminen ylaraajaortoosi

Yksilölliset ortoosit

Yksilölliset ortoosit valmistetaan mittojen mukaan silloin, kun valmisortoosi ei syystä tai toisesta ole käyttötarkoitukseen tai toimintakyvyn kompensoimiseen sopiva. Syynä yksilöllisen ortoosin valmistukseen voi olla esimerkiksi raajan muodot, korostunut tuennan tarve, käyttöolosuhteet, jne.

Dynaamiset ortoosit

Dynaamiset ortoosit voivat olla tukipohjallisen kaltaisia jalkaterän alueen ortooseja tai voivat ulottua useamman nivelen yli. Dynaamisia ortooseja valmistetaan pääsääntöisesti neurologisista syistä johtuviin toimintakyvyn rajoituksiin ohjaamaan ja tukemaan alaraajaa. Dynaamisten ortoosien tuennan tarkoituksena on rajoittaa mahdollisimman vähän liikeratoja ja sallia liikettä mahdollisimman luonnollisen kävelymallin toteuttamiseksi. Dynaamisissa ortooseissa käytetään tarvittaessa liikerajoituksia spesifisti. Ortoosien tuennan korkeus valitaan aina tarkoituksen mukaisesti ja tuetaan aina vain niin vähän kuin mahdollista.

Pitkät tukisidokset

Pitkiä alaraajaortooseja valmistetaan omassa tuotannossamme muovi- ja metallirunkoisena.  Pitkät alaraajaortoosit voivat olla joko dynaamisia tai staattisia. Ortooseihin valitaan nivelratkaisut käyttäjän toiminnallisuuden ja tarpeen mukaan. Nivelratkaisut voivat olla lukollisia tai vapaita ja nivelen anatomista liikerataa mukailevia sekä toiminta-avusteisia niveliä. Seisomatelineet ja -kourut voidaan valmistaa staattisiksi tai ne voivat olla toiminnallisia, jossa "kävely" mahdollistetaan painonsiirroilla.